Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Hvorfor jobbe med revisjon - intervju med Rebekka - Hverven Revisjon

Rebekka er revisjonsmedarbeider hos Hverven Revisjon. Hun valgte yrkesveien fordi hun hele tiden har vært interessert i regnskap. I starten var det mest at hun synes økonomi var interessant og tenkte at det kunne passe bra for henne. Etter to år på studiet må det velges en spesialisering. Dette blir gjerne et skille som gjør at man må ta stilling til hva man ønsker å fordype seg i. Da opplevde Rebekka regnskap som et trygt valg som arbeidssøker, det at man som ferdig utdannet kunne få en tittel.

- Interessen for regnskap vokste egentlig bare på meg utover i studiet, forteller Rebekka, som tok spesialiseringen ved USN i Vestfold og bacheloren ved USN på Kongsberg. For å kunne bli statsautorisert revisor, må man ha master i revisjon, altså 5-årig utdannelse for å kunne ha oppdragsansvaret.

- Hos Hverven Revisjon er vi flere som jobber som revisjonsmedarbeidere som gjør at vi kan få jobbe med regnskap og få mulighet til å grave oss litt mer ned i tallene, jobbe enda mer med faget og teorien.

Det Rebekka liker aller best med regnskapsfaget, er utfordringene. Faget er i seg selv interessant, som er grunnen til at hun valgte den retningen. I tillegg kan faget by på en del utfordringer og vekstmuligheter. Det at ingen arbeidsdager er like og at det stadig er nye problemstillinger, gjør at man må bruke faget for å finne løsninger. Dette gjør at Rebekka trives veldig bra.

- Det er også utrolig spennende å få jobbe med så mange ulike bransjer man får ekstra god kjennskap til og også massevis av forskjellige mennesker man kommer i kontakt med, sier Rebekka.

Økonomi er smart å velge fordi det gir så mange ulike muligheter. Utover i studiet kommer man innom mange ulike fag som gir innsikt til å kunne velge fordypning etter hvert. Det er en god vei til å finne en retning innenfor økonomi, markedsføring, logistikk eller hva man finner ut at man liker best. Det er smart å kunne være innom de ulike retningene for å bli trygg på valget. Regnskap er et fag under kontinuerlig utvikling.

- Det skjer endringer hele tiden og faget og måten vi jobber på er også hele tiden under forandring, forteller Rebekka. Det er spennende å få ta del i en bransje som hele tiden er under utvikling. Det byr på mange muligheter. Kurs og oppdateringer er viktig.

- I Hverven hjelper vi hverandre med oppdateringsmøter og intern kursing hvor vi går gjennom de ulike endringene som skjer. Det er veldig bra der jeg jobber!

Rebekka ser ikke bort fra at hun kommer til å kunne jobbe med faget gjennom hele arbeidslivet.  – Jeg trives veldig godt med regnskap og revisjon!

Det brede og gode miljøet innenfor bransjen i Ringeriksdistriktet er absolutt en fordel. - Det er utrulig mange dyktige folk her i distriktet som gir meg sjansen til å lære masse, sier Rebekka.

Hun trekker også fram en veldig god mulighet som finnes ved USN, nemlig en næringsmaster i regnskap og revisjon. Den gir deg mulighet til å kombinere master med å jobbe deltid. Det er en super mulighet for de med for eksempel treårig bachelor som ønsker å bli autorisert revisor. Studiet kan tas over tre år på deltid, med 50% jobb og 50% studie. Det gir en god mulighet for videreutdanning, selv etter at man har større forpliktelser som familie og hus, avrunder Rebekka.